Vælg en side

Varmepumper har i de seneste år fået en stadig større rolle i danske hjem, og det er der god grund til. Med en effektiv udnyttelse af omgivelsernes energi kan du nemlig både spare penge på din varmeregning og bidrage til et bedre miljø. En af de mest populære varmepumper er luft-til-luft og luft-til-vand varmepumper, som begge har en lang række fordele.

Miljøvenlig og billig drift

En af de største fordele ved både luft-til-vand og luft-til-luft-varmepumper er deres miljøvenlige og billige drift. Selvom selve investeringen i en varmepumpe kan virke dyr, vil den hurtigt betale sig tilbage med sit minimale strømforbrug og effektive varmedannelse, som er langt billigere i drift end andre former for opvarmning.

Med en varmepumpe får du altså ikke kun en fremtidssikret og grøn opvarmningsform, men også et CO2-neutralt alternativ til den miljøbevidste forbruger. Når landets energiudbydere en dag genererer strøm udelukkende baseret på vedvarende og bæredygtige energikilder, vil du stadig have en energieffektiv varmepumpe med minimale omkostninger.

Fleksibel anvendelse

Afhængigt af størrelsen på din bolig kan det være en fordel at bruge varmepumpen som en supplerende eller primær opvarmningsform. I tilfældet med luft-til-luft varmepumper skal indedelen installeres i det største rum i hjemmet for at have den bedste effekt, men er samtidig den eneste kilde, hvorfra varmen bliver fordelt. Dette kan dog gøre det svært at opvarme store boliger med flere værelser, da den ikke altid når ud i de fjerneste hjørner.

Derfor er en luft-til-luft varmepumpe ideel som supplerende varme til større helårsboliger eller som primær varmekilde i mindre boliger, sommerhuse og kolonihavehuse. Dette giver dig mulighed for at nyde godt af dens pris- og klimavenlige fordele. Derudover er du også sikret et godt indeklima, da varmepumpen har et indbygget støvfilter, hvilket gør den velegnet til hjem med allergikere og andre, som er overfølsomme overfor støv.

Varmt brugsvand

Ønsker du en varmepumpe, der udover generel opvarmning også kan sikre dig varmt brugsvand, er en luft-til-vand varmepumpe et godt valg. Denne type kræver mere omfattende installation end en luft-til-luft varmepumpe, men når den først er oppe at køre, kan du bruge den til at opvarme brugsvandet i blandt andet radiatorer, gulvvarme og varmtvandsbeholdere.

En luft-til-vand varmepumpes indedel fungerer som et digitalt fyr, hvor dit hjems vandbårne opvarmningssystem tilkobles. Denne indedel installeres ofte i bryggerset eller kælderen, hvor den er nemt tilgængelig, men ikke optager plads i de gængse opholdsrum. Når den først er sat op og indstillet til dine varmepræferencer, vil den automatisk pumpe og fordele vandet ud i boligens vandbårne varmeelementer.

Varmepumper er altså et både miljøvenligt, økonomisk og fleksibelt valg til opvarmning af dit hjem. Uanset om du bor i en stor helårsbolig eller et mindre sommerhus, er der en varmepumpe, der passer til dit behov. Så tag det første skridt mod en grønnere og mere energieffektiv fremtid ved at investere i en varmepumpe allerede i dag.